Sütlü İrmik Tatlısı




Malzemeler
1 litre süt
12 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı margarin ya da sütlü çikolata
1 paket çilekli bisküvi




Hazırlanışı
Çilekli bisküviyi ince ince parçalayın ve bir kenara alın. Sütün içine şeker ve irmiği ekleyip karıştırın. Biraz eridikten sonra ocağın üzerine alın ve sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca margarin ya da aynı miktar sütlü çikolata ve hindistan cevizini ekleyin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Islatılmış bir tepsi ya da borcama yarısını dökün, bisküvilerin de yarısını üzerine serpin. Kalan tatlıyı da ikinci kat olarak dökün. Süslemek için kalan bisküvileri ve hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra, 4-5 saat buzdolabında dondurduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Sütlü İrmik Tatlısı Sütlü İrmik Tatlısı Reviewed by Unknown on 11:51 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.