Islak Kek







Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyerek, şeker yumurtanın içinde eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Süt, kakao ve eritilmiş margarini ilave edin. Tekrar çırptıktan sonra, bu karışımdan 1 su bardağı ayırarak kenara alın. Kalan kısmına un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün. 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.(Tabi ki ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz, 20 dakikadan sonra fırını açıp bir bıçakla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.)  Fırından çıkardıktan sonra kalıbı soğuk bir bezin üzerine koyun. Daha sonra ters çevirerek yine soğuk bir bez gezdirin. Kek kalıptan çıktıktan sonra, henüz sıcakken üzerine ayırdığınız sosu dökün. Servis ederken kek dilimleri üzerine dondurma koyabilirsiniz. Kek kalıbına dökülen sostan da dondurmanın üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...

Islak Kek Islak Kek Reviewed by Unknown on 12:40 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.