Havuç Mantısı


Malzemeler
4 yumurta
5-6 adet havuç
1 büyük soğan
1 su bardağı yoğurt
0,5 su bardağı sıvı yağ
Un
Kabartma tozu
Tuz
Kırmızı biber
Servis etmek üzere sarımsaklı/sade yoğurt

Hazırlanışı
Havuçları küçük küçük doğrayın. Soğanı çok ince kıyın ya da robottan geçirin ve havuçlarla birlikte kenara alın. Yumurtaları çırpın, üzerine yoğurt ve yağı ekleyerek yeniden çırpın. Bu karışımı havuç ve soğanla karıştırın. Tuz ve bir miktar kırmızı biber ekleyin. Hamurunuz kek hamuru kıvamına gelinceye kadar un eklemeniz gerekmektedir. Unu ilk eklediğinizde 3-4 yemek kaşığı ekleyin ve kabartma tozunu da ekleyin. Daha sonra hamurunuzun kıvamına bakarak un eklemeye devam edin ve karıştırın. Hamurunuz hazır olduğunda yağlanmış tepsiye dökün. Tepside en son üzerine kırmızı biber serpin. 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra şeritler halinde doğrayın, tercihinize göre sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Havuç Mantısı Havuç Mantısı Reviewed by Unknown on 13:18 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.