Esmer Havuç Topları


Malzemeler
6-7 adet havuç
10 yemek kaşığı toz şeker
1,5 paket petit beurre
Damla çikolata
Hindistan cevizi




Hazırlanışı

Havuçlar rendelenir, geniş bir tencereye parça parça alınır. Her kat havuç döktükçe 1-2 kaşık toz şeker ilave edilir. Havuçlar kendi suyunda pişirilir. İhtiyaç halinde yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz. Ocaktan alınan sıcak havuçlar, ince ince kırılmış bisküviler ve yaklaşık bir çay bardağı damla çikolata ile karıştırılır. Böylece çikolatalar sıcaktan erimiş ve toplarımıza esmer rengini vermiş olur. Damak tadınıza göre çikolata miktarını değiştirebilirsiniz. Karışımımız biraz ılınınca yuvarlak toplar yapmaya başlayabilirsiniz. Bu toplar hindistan cevizine bulanarak işlem tamamlanmış olur.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Esmer Havuç Topları Esmer Havuç Topları Reviewed by Melih on 12:02 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.